Duurzaam klaslokaal voor Barbara school

Een nieuw schooljaar en te weinig ruimte voor de leerlingen. Een veel voorkomend probleem, waar gelukkig een oplossing voor is: tijdelijke huisvesting. Voor de Barbara school in de Gemeente Bunnik hebben wij een nieuw lokaal aan het bestaande schoolgebouw geplaatst.

Het klaslokaal bestaat uit drie units. De units zijn voorzien van een akoestisch systeemplafond en ze beschikken over een gecombineerd koel- en verwamingssysteem. Het grondwerk en de fundering hebben wij op ons genomen. De betonvloeren zijn voorzien van linoleum.

De plaatsing van de units was nog een flinke uitdaging. De units moesten namelijk over de bestaande school heen getild worden. Maar, net als in het echte leven, leiden er meer wegen naar Rome. Er zijn werkafzettingen neergezet en de school en omwonenden zijn vooraf duidelijk geïnformeerd over de operatie. De units zijn over de school getakeld en alles is soepel verlopen.

De Gemeente Bunnik was zeer tevreden met de uitvoering. De leerlingen van de Barbara school kunnen nu het schooljaar goed beginnen in hun nieuwe lokaal.