Nick van der Meer

Meet Nick!
Nick loopt vijf weken stage bij Primakabin voor zijn studie “Global Sales en Marketing”. 
Lees hier over zijn ervaringen tot nu toe.

Wij kennen je nu al even, maar kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Nick van der Meer, 18 jaar oud. Ik woon in Hendrik-Ido-Ambacht, dat is in Zuid-Holland. Ik heb heel veel hobby’s. Voorheen deed ik heel veel aan sport, maar helaas heb ik nu last van blessures. Wel ben ik nog steeds fanatiek aan het coachen en kijk ik veel voetbal. Daarnaast doe ik aan fitness en hardlopen. Je moet toch zorgen dat je een beetje in een gezonde staat blijft met je lichaam. Ook vind ik het leuk om te gamen.

Kun je uitleggen wat je precies komt doen bij Primakabin?
Ik kom eigenlijk voor een snuffelstage en ben natuurlijk heel blij dat jullie mij hebben aangenomen. Ik volg de opleiding “Global Sales en Marketing”, dat is op de Hogeschool in Rotterdam en een tak van de commerciële economie. Voor mijn snuffelstage kom ik praktijkervaring opdoen over de dingen die ik nu in mijn eerste jaar geleerd heb. Dat houdt vooral in dat ik analyses ga doen voor het bedrijf. Dit doe ik vanuit opdrachten die ik vanuit school en van Primakabin krijg en zo doe ik dan ervaring op.

Welke opdrachten heb je zoal gekregen?
Vanuit school moet ik een aantal analyses maken aan de hand van marketingmodellen. Dit is bijvoorbeeld een analyse van sterke punten, zwakke punten, de kansen die er liggen en de bedreigingen die er zijn. Die ga ik maken voor Primakabin en de andere merken die onder de Dutch Cabin Group vallen. Hierbij ga ik ook kijken naar andere spelers in de markt. Ook ga ik het business canvas model voor het bedrijf invullen.
Voor de rest heb ik vanuit de studie meegekregen: “Doe zo veel mogelijk ervaring op en probeer zo veel mogelijk te leren”.

Wil je ons er even aan herinneren waarom de studententijd ook alweer zo leuk is?
De studententijd is helemaal super natuurlijk! Ik zal beginnen met de eerste keer dat je praktijkervaring op doet. Dit geeft je meer een idee wat je later echt gaat doen en helpt je om gerichter te kunnen kiezen. Het is gewoon leuk om met je toekomst bezig te zijn, dat geeft een fijn gevoel. Het is fijn dat je er nu alles aan kunt doen om later een mooie toekomst te hebben. Dat is mijn streefpunt.

Verder geniet ik van lekker veel vrije tijd. Daarnaast werk ik nog bij het bedrijf van mijn vader, dat ik misschien in de toekomst wel wil overnemen. Maar ook het stappen gaat steeds meer komen. We zitten middenin de stad, dus dat is ideaal. En alle kortingen en het gratis reizen met het openbaarvervoer zijn leuke bijkomstige zaken.

Waar ben je, na het behalen van je diploma, blij mee dat je er straks vanaf bent?
Dat is toch echt wel zeker, dat straks na je werk ook echt vrij is. Op school kan ik mij concentreren, ben ik gefocust op wat ik doe en heb ik ook zin om te werken. Alleen zodra ik thuis ben uit school denk ik “Nou, laat mij nou maar met rust”.  Nu heb ik vrije tijd en wil ik kunnen doen wat ik wil. Als ik later werk heb verwacht ik niet dat ik volle vrije tijd heb na mijn werk, maar wel meer dan nu. Nu zit ik vaak nog na mijn colleges 2 á 3 uur aan mijn studie. Ik zou blij zijn als ik daar vanaf ben.

Al enig idee wat je later wilt worden?
Dat is 100% zeker iets in de economie. Dat is ook een van mijn beste vakken, vandaar denk ik. Verder spreekt mij de marketingkant echt aan. Ik zit op een marketing en sales studie, maar de sales spreekt mij niet echt aan. Het is niet zo dat de sales is afgeschreven. Het mooie aan marketing is dat je het bedrijf echt verder kunt helpen. Dat is iets wat ik graag doe, ik ben graag sociaal bezig. Hierna ga ik misschien nog wel een master volgen, maar daar ben ik nu nog niet echt mee bezig.

Hoe zijn je eerste twee weken bij Primakabin bevallen?
Goed, er heerst een goede sfeer en ik ben goed ontvangen. Het is een fijne werkomgeving, waar je ervoor kunt kiezen om bij anderen te zitten of even alleen zodat je je goed kan concentreren. Ze geven mij ook veel ruimte voor eigen inbreng, dat vind ik heel fijn. Nu ben ik met een mooie opdracht bezig, waar het bedrijf ook echt wat aan heeft. Ik voel mij ook gewaardeerd, ze geven ook echt complimenten. Onderzoek doe ik sowieso erg graag. Onderzoek doe je om te kunnen verbeteren, anders kun je het net zo goed niet doen. Ik vind vooral de gaten in de markt ook erg interessant. Het is boeiend om te zien wat hieruit kan komen dat interessant is voor het bedrijf, zodat ze hierop kunnen anticiperen. Het is bijzonder om te zien hoe je de modellen die je leert eigenlijk steeds weer tegenkomen.

Zijn er nog bepaalde dingen opgevallen in de afgelopen weken?
Het is een heel gezellig bedrijf, iedereen kent elkaar. Ik vind het interessant om te zien hoe jullie bezig zijn met het innovatieve gedeelte, zoals met de nieuwe websites. Het is wel zo dat je om te innoveren wel steeds bij moet blijven, daarom is het goed om ook naar de andere spelers te blijven kijken.

Ook het pand zelf ziet er mooi uit. Het is netjes ingericht en ik denk dat als je hier een klant ontvangt, die zeker onder de indruk is. Helemaal als je ze verteld dat het gebouwd is uit units. Dat weet ik ook alleen maar omdat het is verteld, dat zou je niet zeggen als je het ziet. Ook geven de units, die hierachter staan op het opslagplein staan, een goede indruk van wat jullie te bieden hebben.

Wat heb jij voor nieuws geleerd van ons?
Ik heb sowieso heel veel kennis opgedaan over jullie producten. Ook heb ik veel bedrijfsinformatie gekregen, waardoor ik nu weet hoe het allemaal gaat in dit bedrijf.  Deze kennis neem ik zeker mee in mijn verdere studie en later in het bedrijfsleven. Ook heeft het mij inzicht gegeven in mijn mogelijke toekomst en dat vind ik heel fijn.

Wat denk je dat wij straks wijzer worden van jouw onderzoek?
Ik hoop heel veel natuurlijk. Sowieso breng ik voor jullie de belangrijke spelers in kaart en kijk wat zij, ten opzichte van jullie, te bieden hebben. Wat doen jullie goed, wat doen zij goed en wat kan je hiervan leren. Een mini onderzoek waar jullie wel veel aan gaan hebben. Zeker voor nieuwe medewerkers gaat het heel handig worden.

Wanneer denk je dat je nog eens aan ons denkt?
Sowieso op de eerste werkdagen van zijn nieuwe werk. Als dat er ooit komt, maar ik denk van wel. Je denkt toch terug aan waar je je eerste praktijkervaring hebt opgedaan. En bij mijn nieuwe school zijn ze bijvoorbeeld met een project bezig met een nieuw gebouw. En nu denk ik, waarom zetten ze daar nou niet gewoon units neer, dan had ik er dit jaar al in gekund. Niet dat ik het heel erg vind om in het WTC te zitten, maar voor school had het denk ik heel veel makkelijker en goedkoper gekund.

Dus ik denk dat als ik in de toekomst bijvoorbeeld zo’n bouwproject zie, dat ik er standaard over na ga denken of ze dat niet beter met units zouden doen.

Heb je nog een vragen voor ons?
Zo, goeie vraag. Ja ik heb er wel eentje. Zouden jullie mij aannemen?

Haha, als ik kijk wat jij in deze twee weken al hebt neergezet en wat wij daar van leren.
Je maakt zeker een goeie kans.